متخصصان غذايي 5 ماده مغذي را معرفي كرده اند كه براي حفظ سلامت قلب ، كنترل فشار خون و حتي افزايش قدرت حافظه و تمركز كارمندان مفيد است ، اين پنج ماده عبارتند از :
گردو: تحقيقات جديد نشان مي دهد گردو نسبت به مغزهاي ديگر مانند بادام ، پسته و يادام زميني داراي آنتي اكسيدان بيشتر و از نوع بهتري است . البته تمام مغزها براي كاهش چربي و پيشگيري از بيماري هاي قلبي مفيد هستند. گردو مي تواند فعاليت هاي شناختي و حركتي در مبتلايان به آلزايمر را بهبود بخشد . متخصصان مصرف پنج عدد گردو را در روز توصيه مي كنند.
چاي سبز : ” پلي فنل ” يكي از مواد اصلي موجود در چاي سبز است كه براي ترميم dna آسيب ديده بسيار مفيد است و همچنين محرك سيستم ايمني بدن است . از خواص ديگر چاي سبز كاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان پوست و پروستات است.
ذرت : يكي از بهترين ميان وعده هايي كه مي توان از آن استفاده كرد ذرت بوده است. اين ماده غذايي سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان است ، اگر با مقدار بسياركمي نمك بو داده شود ميان وعده مناسبي است .
شكلات تلخ : داراي آنتي اكسيدان قوي پلي فنل است كه مي تواند با عوامل خطر بيماري هاي قلبي مانند كلسترول و لخته شدن خون مبارزه كند. مطالعات نشان مي دهد كه مصرف مقدار كمي شكلات تلخ در روز فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا را كاهش مي دهد. كافئن هم كه از ديگر مواد مؤثر در شكلات تلخ است براي حفظ شادابي و افزايش تمركز مؤثر است.
ميوه ها : ميوه ها نه تنها از گرسنگي كاذب جلوگيري مي كنند بلكه با مواد مغذي خود ، مي توانند انرژي لازم در طول روز را فراهم كنند . از ميان ميوه ها مي توان سيب، پرتقال، انبه و موز را انتخاب كرد كه بهتر است هر روز و با نظم مشخص از آن ها استفاده شود.
” نشريه كار آمدي”