ميا ن وعده ” باقلا” جايگزين چيپس و پفك شود
يك متخصص تغذيه ” باقلا” را يكي از منابع گياهي سرشار از پروتئين و داراي ارزش سيري بالا عنوان كرد و گفت : به منظور بالا بردن كاربرد ” باقلا” در بدن ، اين ماده ي غذايي با يكي از انواع غلات يا مغزها ( آجيل) مصرف مي شود .
برليانت بزرگمهر، متخصص تغذيه در گفت و گو با ايسنا ، با بيان اينكه باقلاي سبز تازه از خانواده سبزي ها محسوب مي شود كه از مقداري انرژي نيز برخوردار است ، گفت باقلاي سبز از جمله سبزي هايي است كه پروتئين آن نسبت به ديگر سبزي ها بالاتر است و در صورتي كه در مصرف آن زياده روي شود ، مي تواند سبب چاقي شود .
باقلا داراي كربوهيدرات و نشاسته است و بر اين اساس از كالري بالايي برخوردار و منبع خوبي از ويتامين ها ي گروه ب ، ث، داراي پتاسيم بالا ، مقداري فسفر و سلولزاست .
باقلاي خشك از گروه حبوبات و در مقايسه با باقلاي تازه از كالري بالاتري برخوردار است و از نظر پروتئين ، كربوهيدرات ، پتاسيم و فسفر منبع گياهي مناسبي مي باشد .
آهن و فيبر موجود در باقلاي خشك بالاتر از باقلاي تازه است و در پايين آوردن چربي هاي نا مطلوب خون ، مفيد مي باشد . بر اين اساس مصرف باقلا به عنوان ميان وعده بسيار مفيد است و مي تواند جانشين موادي مانند چيپس و پفك باشد . اين در حالي است كه نبايد در مصرف آن افراط شود . همچنين بهتر است تا حد امكان همراه با باقلا از نمك استفاده نشود. باقلا ماده ي غذايي بسيار مفيدي است كه تنها در مبتلايان به ” فاويسم” ايجاد حساسيت مي كند ؛ چرا كه اين افراد فاقد آنزيم هضم كننده آن هستند . به اين ترتيب مبتلايان به فاويسم حتي از مزارع باقلا هم نبايد عبور كنند. در مجموع نبايد اين موضوع را به كل افراد جامعه تعميم داد.
( نامه جامعه59 ، ص73)